Rya Golfklubb – medlemskap

Rya Seaside Course – Seaside golf since 1934

Rya Golfklubb har ett av världens mest havsnära klubbhus och är en tradition i golfsverige som den 19 äldsta golfbanan i landet.
Närheten till Öresund är magisk och från tee 4 är det endast strandpromenaden som delar golfbanan från  stranden.

Att ha Rya som hemmaklubb innebär dels att du får spela golf på en trevlig och vacker bana och dels har möjlighet att vara en del av den trevliga gemenskapen vi har på klubben. Vi värnar om våra medlemmar och har en fin klubbkänsla och många aktiviteter att delta i.

Under huvudsäsongen (normalt april-oktober) har vi tidsbokning på Rya Seaside Course.
Medlemmar kan boka tider 28 dagar före sina speldatum via Min Golf.
På lördag- och söndagförmiddagar är tiderna xx.20, xx.30, xx40, xx.50 bokningsbara endast av medlemmar. Det gäller  fram till 3 dagar före  och därefter blir starttiderna tillgängliga för både medlemmar och gäster.

Tiderna xx.00 och xx.10 på lördag- och söndagförmiddagarna är bokningsbara för gäster fram till 3 dagar före och därefter blir de tillgängliga att boka för både medlemmar och gäster.

Det finns även möjlighet att förboka tider längre fram än 28 dagar och då tillkommer en förbokningsavgift på 50 kr/person.

Varje medlem kan ha max 6 bokningar samtidigt varav max 3 bokningar under helger.

Rya East Course

Vår 6-hålsbana är den perfekta banan både för en nybörjare med målsättningen att få officiellt handicap, och för den mer erfarna spelaren som kanske har begränsat med tid.
Banan består av två par-4 hål och fyra par-3 hål.
Den är öppen året runt med ”sommar-greener” och bokas via mingolf.se.

ÅRSAVGIFTER 2024

Seniorer med aktie
Senior med full spelrätt och A-aktie 8950 kr

Juniorer / Studerande
Knatte utan aktie  – 12 år 1435 kr

Yngre junior utan aktie 13-17 år
3630 kr

Äldre junior utan aktie 18-21 år
4770 kr

Studerande 22-24 år (studieintyg krävs)
6290 kr

Åldern baseras på hur många år man fyller innevarande kalenderår.

Mer information om aktieköp.

Klubbhus och andra faciliteter

Vår bana och vårt klubbhus har ett läge som är unikt. Det är endast en cykel- och gångbana som ligger mellan oss och stranden längs Öresund.
Numera ligger stranden utanför banans gränser, men det är faktiskt inte så många år sedan som spelare som slagit lite snett fick traska ner i sanden och slå upp bollen på banan igen.

Omklädningsrummen finns i en separat byggnad där du också har tillgång till dusch, toalett och bastu med magisk utsikt.

Som medlem i Rya har du även möjlighet att kunna hyra förvaringsutrymme för din golfutrustning och/eller skåp i omklädningsrummen.
Antalet skåp är begränsat och du är välkommen med din förfrågan om att hyra. Kontakta receptionen för mer information om tillgång och kostnad.

Skåp

Skåp i baghus
600 kr / år

Skåp i Tegelugnen
500 kr / år

Underskåp med el
1200 kr / år

Överskåp med el
1100 kr / år

Klädskåp omklädningsrum
250 kr / år

Hos oss finns mycket mer:

Restaurang Rya
Ett medlemskap i Rya handlar inte bara om golf. Vi ser det som en självklarhet att erbjuda dig som medlem en restaurang med god mat och trevlig service. Du skall känna dig välkommen oavsett om du bara vill slinka in och ta något att dricka eller komma hit en kväll och äta middag med vänner och bekanta.

Träningsområden / Svingstudio
Som medlem på Rya har du även tillgång till tre stycken puttinggreener, drivingrange med trackman range samt två övningsområden där du kan träna med egna bollar.

Sandstrand
Bara några meter nedanför vårt klubbhus finns en underbar sandstrand där medlemmar och gäster brukar bada.

Juniorverksamhet
Vi vill att Rya skall vara en perfekt klubb för knattar och juniorer, som tycker om att spela eller börja spela golf.
Läs mer om vårt stora upplägg under juniorernas sida, som du hittar upp i menyn.

Aktiviteter för damer
Vi har en mycket aktiv damkommitté som anordnar en mängd aktiviteter. Varje tisdag under säsong spelar damerna Tisdagstävlingen. Ett annat populärt inslag är damernas olika temakvällar som kan handla om allt från fysisk träning och golfregler till mode och mat. Ryas damer har även utbyte med ett antal andra klubbar. Se mer under Damkommitté-fliken.
Damerna har även lag som deltagare i seriespel arrangerade av Skånes Golfförbund.

Aktiviteter för herrar
En gammal populär tradition på Rya är herrarnas Onsdagsgolf som är öppen för alla manliga seniormedlemmar. Onsdagsgolfen spelas på morgonen på onsdagar (precis som namnet avslöjar).

Vidare deltar Rya med minst ett lag i varje ålderskategori i seriespelen H22, H40, H50, H60, H70, H75 och H80.

Ladies and Gentlemen
Ladies and Gentlemen är en grupp där både damer och herrar kan tävla på vår härliga bana under lättsamma former. Gruppen har funnits i många år och spelar normalt på torsdagar under den varma årstiden. Ladies and Gentlemen är öppen för alla medlemmar som är minst 50 år.
Anmälan görs via Min Golf.

Greenfeesamarbeten
Alla medlemmar med full spelrätt på Rya Old Course har möjlighet att spela på ett antal fina banor till reducerade priser.