Rya Golfklubb – medlemskap

Rya Old Course – Seaside golf since 1934

Rya Golfklubb har ett av världens mest havsnära klubbhus och en tradition i golfsverige som den 19 äldsta golfbanan i landet.
Närheten till Öresund är magisk och från tee 4 är det endast strandpromenaden som delar golfbana från  stranden.

Att ha Rya som hemmaklubb innebär att du, förutom att du får spela golf på en trevlig och vacker bana, också har möjlighet att vara en del av den trevliga gemenskapen vi har på klubben. Vi värnar om våra medlemmar och har en fin klubbkänsla och många aktiviteter att delta i, om du så önskar.

Under huvudsäsongen (normalt april-oktober) har vi tidsbokning på Rya Old Course.
Medlemmar kan boka tider 28 dagar före sina speldatum via Min Golf.
På lördags- och söndagsförmiddagar är tiderna xx.20, xx.30, xx40, xx.50 endast bokningsbara av medlemmar fram till 3 dagar före, därefter blir starttiderna tillgängliga för både medlemmar och gäster.

Tiderna xx.00 och xx.10 på lördags- och söndagsförmiddagarna är bokningsbara för gäster fram till 3 dagar före, därefter blir de tillgängliga för både medlemmar och gäster.

Det finns även möjlighet att förboka tider längre fram än 28 dagar och då tillkommer en förbokningsavgift på 50 kr/person.

Varje medlem kan max ha 6 samtidiga bokningar varav max 3 stycken på helger.

Rya East Course

Vår 6-hålsbana, är den perfekta banan både för nybörjare, som har målsättningen att få handicap, och för erfarna spelare, som har begränsat med tid.
Banan består av två par-4 hål och fyra par-3 hål.
Den är öppen året runt med ”sommar greener” och bokas via mingolf, precis som Old Course.

ÅRSAVGIFTER 2023

Seniorer med aktie
Senior med full spelrätt och A-aktie 7500 kr

Juniorer / Studerande
Knatte utan aktie 8- 12 år 1100 kr

Yngre junior utan aktie 13-17 år
2880 kr

Äldre junior utan aktie 18-21 år
3870 kr

Studerande 22-24 år (studieintyg krävs)
5190 kr

Åldern baseras på hur många år man fyller innevarande kalenderår.

Mer information om aktieköp.

Klubbhus och andra faciliteter

Vår bana och klubbhusets läge är unikt. Det är endast en cykel- och gångbana, som skiljer oss och stranden längs Öresund.
Numera är stranden utanför banans gränser, men det är inte så många år sedan spelare som slagit lite snett fick traska ner i sanden och slå upp sig på banan igen.

Omklädningsrummen finns i en separat byggnad där du har tillgång till dusch, toalett och bastu med magisk utsikt.

Som medlem i Rya har du även möjlighet att få tillgång till förvaringsutrymme för golfbagar och skåp i våra omklädningsrum.
Antal platser är begränsade och förknippade med en avgift.

Skåp

Skåp i baghus
600 kr / år

Skåp i Tegelugnen
500 kr / år

Underskåp med el
1200 kr / år

Överskåp med el
1100 kr / år

Klädskåp omklädningsrum
250 kr / år

Hos oss finns mycket mer:

Restaurang Rya
Ett medlemskap i Rya handlar inte bara om golf. Vi ser det som en självklarhet att erbjuda dig som medlem en restaurang med god mat och trevlig service. Du skall känna dig välkommen oavsett om du bara vill slinka in och ta något att dricka eller komma hit en kväll och äta middag med vänner och bekanta.

Träningsområden / Svingstudio
Som medlem på Rya har du även tillgång till tre stycken puttinggreener, drivingrange samt två övningsområden där du kan träna med egna bollar. I december 2014 invigde vi vår svingstudio, som medlemmar med studiokort har tillgång till i perioden november-mars.

Sandstrand
Bara några meter nedanför vårt klubbhus finns en underbar sandstrand där medlemmar och gäster brukar bada.

Juniorverksamhet
Vi vill att Rya skall vara en perfekt klubb för knattar och juniorer, som tycker om att spela eller börja spela golf.
För att tillgodose alla ungdomar som vill träna har vi delat in vår juniorträning i Golfkul, Breddträning och Tävlingsgruppen. Juniorer som gillar att tävla kan delta i våra populära måndagstävlingar och för de som fått handicap finns även klubbtävlingar samt möjligheten att få representera klubben i olika sammanhang.

När våra ungdomar inte är ute på någon av våra banor brukar de bada på vår fina strand, träna på våra fina övningsområden eller bara ”chilla” i klubbhuset.

Aktiviteter för damer
Vi har en mycket aktiv damkommitté som anordnar en mängd aktiviteter. Varje tisdag under säsong spelar damerna Tisdagstävling. Ett annat populärt inslag är damernas olika temakvällar som kan handla om allt i från fysisk träning och golfregler till mode och mat. Ryas damer har även utbyte med ett antal andra klubbar. Se mer under Damkommitté-fliken.
Damerna har även lag som deltagare i seriespel arrangerade av Skånes Golfförbund.

Aktiviteter för herrar
En gammal populär tradition på Rya är Herrarnas onsdagsgolf, som är öppen för alla manliga seniormedlemmar och som spelas på morgonen.

Vidare deltar Rya med minst ett lag i varje ålderskategori i seriespelen H22, H40, H50, H60, H70, H75 och H80.

Ladies and Gentlemen
Ladies and Gentlemen är en grupp där både damer och herrar kan tävla på vår härliga bana under lättsamma former. Gruppen har funnits i många år och spelar normalt på torsdagar under den varma årstiden. Ladies and Gentlemen är öppen för alla medlemmar som är minst 50 år.
Anmälan görs via Min Golf.

Bridge
Rya Bridgeklubb startades av ett antal entusiaster för ett antal år sedan. Alla Ryamedlemmar är givetvis välkomna och bridgeteamet blir bara större och större. Speldagar tisdagar och söndagar.

Greenfeesamarbeten
Alla medlemmar med full spelrätt på Rya Old Course har möjlighet att spela på ett antal fina banor till reducerade priser.